Börsen fortsätter att visa styrka! Nya köpsignaler på OMXS30!

Vårt svenska storbolagsindex OMXS30 har den senaste veckan fått nya starka köpsignaler. De erhölls när indexet lyckades stänga över motståndet vid ca 1905,61, som var den gamla all time high nivån ifrån den 20 februari.

OMXS30 har de senaste veckorna fått ett antal köpsignaler, där särskilt brottet av motståndet vid ca 1958 under en mycket hög handelsaktivitet var extra intressant.

Men börspsykologiskt sett är passerandet av den gamla rekordnivån 1906 ännu viktigare.

teknisk-analys.nu-OMXS30-Lang-sikt

Skulle OMXS30 mot förmodan gå under stödområdet vid ca 1850-1858 erhålls emellertid kortsiktiga säljsignaler. Nästa tydliga stödområde ligger sedan vid ca 1800.

Om sådana eventuella nedgångar skulle ske under en relativt låg handelsaktivitet betraktar vi dock dessa främst potentiella köptillfällen för våra mer långsiktiga portföljer.

Men om nedgångarna börjar ske under en stigande handelsaktivitet och särskilt om OMXS30 skulle parkera sig under det viktiga stödområdet vid ca 1691-1702 kommer vi bli betydligt försiktigare i vårt agerande.

I ett mer kortsiktigt tidsperspektiv ser vi också att OMXS30 visar många tydliga styrketecken. Köpsignalerna avlöser varandra och handelsvolymmönstret är positivt.

teknisk-analys.nu-OMXS30-

OMXS30 får här kortsiktiga säljsignaler om stöden vid ca 1880-1882 och ca 1850-1858 skulle brytas.

Stochasticindikatorn ligger på höga och överköpta nivåer. Men det är ingen säljsignal i sig självt. För OMXS30 kan ligga kvar på överköpta nivåer en längre tid om indexet kommit in en stark trend.

Vi har i tidigare analyser lyft fram många aktier i konjunkturkänsliga branscher som, förutom att vi i den fundamentala analysen ser en betydande uppgångspotential i dom, även sett intressanta ut i diagrammen och där fått starka köpsignaler.

Det har varit aktier som Autoliv, Scandic Hotels, Volvo, Stora Enso med mera. Dessa och andra ”öppna-upp” aktier ser fortsatt mycket intressanta ut. Till och med aktier väldigt långt ut på riskskalan som SAS har nu fått intressanta köpsignaler.

Men vill man ta lite mindre risk så tycker vi att investmentbolag kan vara nog så intressanta alternativ. Investmentbolag tillhör dessutom våra långsiktiga favoritplaceringar.

Särskilt investmentbolag med substansvärderabatt som har stora inslag av industri- och andra konjunkturkänsliga aktier tycker vi i detta läget är extra intressanta att bevaka.

Industrivärden som i skrivande stund handlas med en rabatt på 7 procent och som har stora innehav i Volvo, Sandvik, SCA med flera tycker vi då blir ett naturligt val.

teknisk-analys.nu-Industrivarden-

Industrivärden C har också fått ett antal köpsignaler i diagrammet. Senast när motståndet och den gamla all time high nivån vid ca 255 kr passerades. Handelsvolymsambandet ser också positivt ut.

Vi lägger dock en stopp loss om Industrivärden C skulle etablera sig under stödområdet vid ca 247 kr.

En annan långsiktig favorit är Investor. Investor B har i skrivande stund en substansvärderabatt på ca 17 procent, eller ännu högre om man justerar upp värdena i Mölnlycke och de andra onoterade innehaven, och har även det innehav i konjunkturkänsliga aktier som Atlas Copco och ABB.

teknisk-analys.nu-Investor

Även Investor B har fått köpsignaler och har även det lyckats etablera sig över sina gamla all time high nivåer. Den senaste köpsignalen kom när motståndet vid ca 591 kr passerades.

Skulle Investor B gå under stödnivån vid ca 569 kr erhålls dock en säljsignal. Det skulle signalera en för oss överraskande svaghet. Därför blir ett brott av 569 kr en viktig stop loss nivå för oss.

OBS: Denna artikel är endast avsedd som inspiration. Den innehåller absolut inga rekommendationer. Det är också endast författarens, ingen annans, personliga reflektioner och författaren äger aktier i Autoliv, Industrivärden, Investor, SAS, Stora Enso och Volvo B.

Gratis minikurs i teknisk analys:

När får man en säljsignal? Hur ser en säljsignal ut?

Se filmen så förstår du.

Skicka gärna filmen vidare till andra som vill veta.

Är du intresserad av att lära dig mer om teknisk analys? Vill och själv kunna hitta köp- och säljsignaler, se trender, kursformationer och att beräkna prisobjektiv?

Och vill du lära dig allt detta av ett proffs med över 30 års erfarenhet av praktiskt användande av teknisk analys?

Passa då på att investera i din trading! Klicka här och anmäl dig till grundkursen i teknisk analys!

Online kurs teknisk analys

Vill du mjukstarta kan du även börja med vår kostnadsfria minikurs. Klicka i så fall här.

Lämna en kommentar