OMXS30 har fått nya köpsignaler, trenden är uppåtriktad och Tina regerar…

Vårt svenska storbolagsindex OMXS30 har fått nya köpsignaler och fortsätter envist i sin uppåtriktade trend. Indexet har ett kortsiktigt viktigt stödområde vid ca 1985-2008.

Så länge som mönstret med successivt stigande toppar och bottnar håller fortsätter OMXS30 att signalera styrka. Och fortsätter också att trotsa alla pessimistiska prognoser om vinsthemtagningar, ränteuppgångar och tredjevågsoro…

Styrkan kommer i mångt och mycket av centralbankernas och regeringars rekordomfattande penningpolitiska och finanspolitiska stimulanser. Det vill säga man överöser finansmarknaderna med enorma mängder kapital. Samtidigt som räntorna enligt centralbankernas löften ska vara kvar på mycket låga nivåer under överskådlig tid.

TINA är namnet. Det vill säga ”There Is No Alternative” till aktier.

Så att så länge trenden är uppåtriktad fortsätter vi att satsa på uppgång. Och nedgångar som sker under relativt låg handelsaktivitet och som inte bryter under viktiga stödnivåer betraktar vi först och främst som köptillfällen.

I kortsiktiga portföljer bevakar vi därför stödet vid ca 1985 på OMXS30 med stort intresse. För etablerar sig OMXS30 under 1985 erhålls en kortsiktigt viktig säljsignal.

Säsongmässigt har vi nu också kommit in i en traditionellt besvärlig period. Rapportperioden har slutat och många placerare åker dessutom med sina familjer på sportlov. Vilket brukar orsaka en våg av vinsthemtagningar. Ska det bli så i år också? Eller ska ”TINA” göra att börsen håller sig kvar i sin uppåtriktade trend?

Vi får se. Vi bevakar helt enkelt bara stödet vid 1985. ”Keep it simple” brukar nämligen vara en vinnande strategi…

Sett i ett längre tidsperspektiv är bilden av OMXS30 i stort sett densamma.

Köpsignaler och en envist stigande trend. Senaste köpsignalen kom när motståndet vid ca 2044 passerades.

I detta längre tidsperspektiv får OMXS30 även här en första tydlig säljsignal om det etablerar sig under stödområdet vid ca 1985-2008. Därefter finns det sedan även långsiktigt viktiga stödnivåer vid ca 1834 och ca 1700.

OBS: Denna artikel är endast avsedd som inspiration. Den innehåller absolut inga rekommendationer. Det är också endast författarens, ingen annans, personliga reflektioner.

Minikurs i teknisk analys!!!!

Investera i din trading nu, helt kostnadsfri minikurs

Provsmak här nere 🙂

När får man en köpsignal?

Se filmen så förstår du!

Lämna en kommentar