OMXS30 ser svagt ut!

En ”närapå” key-reversal säljsignal erhölls igår på OMXS30. Hade indexet stängt under dagen innans lägsta på 2237,56 hade den varit helt enligt reglerna. Nu blev stängningen på 2239,25, men svaghetstecknen finns där. Stopp loss på den säljsignalen om OMXS30 i ett senare läge skulle stänga över 2266,22.

Det tidigare mönstret med lågvolatila uppåtgående rörelser har brutits den senaste tiden. Istället har vi fått några stora röda nedgångsstaplar i diagrammet. Detta varnar för att marknaden håller på att byta beteende.

Nya lite tydligare säljsignaler erhålls om OMXS30 skulle etablera sig under stödet vid ca 2197-2200. Viktiga stödområden finns sedan vid ca 2150 och ca 2000.

Stochasticindikatorn har de senaste veckorna även den visat på svaghet i den uppåtriktade trenden via säljsignal och negativ divergens.

Kanske ska OMXS30 testa av stödområdet vid ca 2000? Kanske då till midsommar?

Detta negativa scenario faller bort om OMXS30 skulle etablera sig över motståndsområdet vid ca 2285-2300. Men det ser i dagsläget inte så troligt ut.

För det tyder på ett stort säljtryck att börsen inte orkar gå upp trots positiva nyheter ifrån bolagsrapporterna.

Vinsthemtagningsbehovet verkar vara stort hos de institutionella placerarna.

OBS: Denna artikel är endast avsedd som inspiration. Den innehåller absolut inga rekommendationer. Det är också endast författarens, ingen annans, personliga reflektioner.

Vill du lära dig mer om trading och teknisk analys?

I så fall: Gå vår online kurs i trading och teknisk analys! Nu ingår dessutom en timmas kostnadsfri individuell utbildning och coaching av den erfarna tradingcoachen Anders Haglund.

Smakprov på kursen:

Säljsignaler

Lämna en kommentar